tab

PhotobucketPhotobucket PhotobucketPhotobucket Photobucket

Wednesday, October 17, 2012

Review Doorgift


 Salam my dear b2b...

Arini kte review pasal doorgift plak la...lets start one by one...


Majlis Nikah

Untuk majlis nikah sy nak sesuatu yg Islamic skit…n I found something special which is personalize yassin…n I want to dedicate special to my beloved father yg kembali ke rahmatullah pd 16 december 2005…yes at first when I start survey vendor for personalize yassin…for me its quiet pricey which around RM 3.00 to RM 4.00…if I order for  100 pcs =  RM 300 to  RM 400…so I try my best to design the cover n print at local printing shop…then its just cost me RM 2.00 for 100 pcs…quiet good…I can save around RM100 to RM 200…yes maybe for other that is not a large amount but for me…it is…I do save a lot for my wedding…




Majlis Resepsi

VIP

VVIP bg sy bkn Dato Datin,YB atau sesape yg berpangkat…sy cume anak seorang guru je…tp VIP bg sy ialah FIL…bila da sebut VIP…mst la something special…so survey la dlm FB, internet…again sy sgt berminat ngan doorgift yg personalize…which I can put bride n groom name on it…to suit my budget, sy pilih tin…sy design cover n wrap…ikat ngan riben n glue pearl on top of it…and I put some chocolate inside…my version of VIP doorgift…then my aunt plak sponsor bakul yg die DIY dri suratkabar, so sy letak gift 2 dlm bakul n put coklat chip cookies cm tetamu bese plus mineral water…rupenye ramai yg berminat ngan bakul 2 tp since limited to family pengantin je…ramai la yg gigit jari…hehe….ni pn mujur sy ade simpn 1 tuk kenangan…




Other Guest

Tuk tetamu bese sy bg candy jar yg sy letak coklat M&M…comel sbb colorful kan…sy beli candy jar kat nilai 3 ngan harga RM0.80 sebiji..tp sy rse skang da murah…RM0.60 pn da blh dpt…sy bagi skali ngan biskut coklat chip..sy beli plastic, letak doily paper,letak biskut coklat chip then ikat ngan TQ tag yg sy design cm entry sblm ni…sy bg skali ngan mineral cup sbb kang tercekik plak mkn biskut xde air…lol…letak sume dlm non-woven bag  a.k.a beg kain kitar semula 2…siap la sume..senang je sbb my mum yg bungkus biskut coklat chip 2 sorang2…hehe…by now mse tulis entry ni, I wonder how she manage 2 do it by herself  for 1000pcs…kagum…;) thanx mum…luv u so much…





Kids

For kids sy sediakan something special also…coz I luv kid so much…they are cute…so untuk mengelakkan mereka berkejaran lari mse mjlis sy berlangsung sy berikan mereka coloring book which I design n anta print…plus I put 1 crayon inside…sy x gemar sgt berikan gula2 pada mereka…xsihat kan…jd bila ade coloring book at least blh  menambahkan kekreatifan mereka…logic x alasan tu?? Hehe…sy dpt idea ni dr wedding omputeh…sy rase cool…jimat jgk…cost me only RM 0.30 for book n RM 0.50 for crayon…seronok tgk si comel ni mewarna mse mjlis sy berlansung…so cute ;)


4 comments:

  1. thanx adda...kat cni jarang org wat...2 yg terase nk wat...

    ReplyDelete
  2. Hi..order mana ye choc cookies tu?

    ReplyDelete
  3. cookies 2 beli yg dlm tin 2...yg bese timbang kilo 2...beli borong murah sket...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...