tab

PhotobucketPhotobucket PhotobucketPhotobucket Photobucket

Tuesday, November 20, 2012

Modern Glamour Home Deco

Salam Bride 2 Be...

Entry sblm ni cite pasal home deco kan...meh sambung lg home deco...kali ni trjmpe theme home deco modern glam....mostly modern glam ni ciri2 die nmpak mewah tuk deco cm penggunaan chandelier yg mewah ngan kristal berjurai2  but furniture design more 2 sleek n simple n modern design...sbb 2 kot panggil modern glamour...ni bahasa senang bg org yg xblaja interior design...hehe...sorry klu ade readers yg interior designer yg bace entry ni ye klu bhasa sy salah....yg penting gaya 2 same...err...paham x...klu x paham kite enjoy je la pic ni...kot lbh paham kot...hue hue...





see...da paham kan? yg penting cantik kan...i loike glamour nok...wlpn pocket x brape nk glamour kan....;P
haish...cantiknye la sume theme home decoration yg ade dlm dunia ni...
rase cm nk apply sume jenis deco dlm 1 uma...
cmne la ghupenye...haha 

ok...till then dear ;)


Wednesday, November 14, 2012

Home Deco

Hi Darlings sume....

arini nk tulis pasal home deco la....seronoknye la kan klu dpt umah yg cm hotel or resort decoration, warm n cozy sgt...yela kan...rumah ni la tempat kite rehat sbb most of us abiskan mase lmore than 8 hour working...tambah plak cm sy yg dpt suami yg workaholic...n i need 2 stay in the office until late night...uhh...ble balik umah, rase heaven sgt....especially klu dpt umah cmni...





 
omg...sgt la besh...x sabar nk decorate uma sendri nnt...nk deco cmni la...pastel color combination...
xkua uma semggu pn blh klu dpt uma cmni....;P
 
jp g blk nk try deco uma la...cri ilham dlu...reka teemor ni mmg fav spot tuk tgk hasil keje dorang...
nk hire xmampu...tgk je la mampu...hehe
 
all pic source from

Saturday, November 10, 2012

Red Carpet 4 Rent

Salam Bride 2 Be....

hi...i know most of us dream of 2 walk in red carpet during ur big day especially 4 those who have train wedding dress but affraid cant afford it...now, i would like 2 rent this red carpet...this red carpet very special coz, this is thick n very cozy...i only have 40' length....and it is self pickup at Shah Alam only....i would like 2 rent for RM 100 only and RM 100 for Deposit....here my pic of red carpet during my big day...


 Kindly PM me at FB if u interested 


For Rent

Salam My Dear Bride 2 Be...

Hi dear..i would like 2 rent my custom made Ottomen / bantal nikah round shape... only available at JOHOR and nearby...if u interested...kindly pm me at FB 4 further information....the ottomen is nude colour, round, 5 inch thick , PVC wif diamond button and juct nice fit on bride n groom...available 2 pcs...i would like 2 rent RM 80 for 2 pcs  and RM 80 for deposit and will return after the ottomen is safely return in well condition...this only 4 self pickup at Kluang, Johor...this is the pic of Ottomen...


bride n groom on ottomen...quiet big n very comfortable.... kindly pm me if interested ok...;)

Friday, November 9, 2012

Review Honeymoon- Tioman

Review Honeymoon

Here our destination for honeymoon…pulau tioman…we both stay for 3 days 2 night at Berjaya Beach & Resort…kami  booking tuk chalet jenis superior  …chalet ni berhadapan ngan laut…mendamaikan btl duk kat resort ni…kami stay dari  11- 13 july  2012…seminggu pas selesai  ke dua2 majlis…kami bertolak kul 7 pagi dari kL n sepattnye kne sampai sblm kul 11.30 pg tp sbb kami x dpt smpai so, kne la tnggu next speed boat kul 2.00 ptg…tp sbb laut bergelora lamabt la sket smpai…mmg enjoy tp sy pening kepala…mabuk laut mungkin, so sy tido je dlm boat 2…huhu…


tunngu boat smpai kat jeti mersing...

Day 1st :
Jln2 sekitar resort, tgk brochure 2 tempat tuk snorkeling, then sempat gak men2 air laut sket2…berlari berkejar tepi laut…romantic ;P hehe….then kami g dinner kat luar…nothing much to do sbb da rugi wktu smpai lewat…mlm 2 kami duk kat beranda berbual2…da penat kami masuk bilik layan movie kat HBO…mujur kt hotel ni ade astro…xla bosan sgt..huhu






Day 2nd :
Pagi2 lagi siapkan hubby breakfast…roti je n air Nescafe…then…pagi2 lg kami da g mandi laut n snorkeling…enjoy smpai dlm kul 3…panas sgt kami pn balik la bilik rehat2..then sbb mls nk kua lunch, kteorg masak meggi cup je…huhu…x romantic la kan honeymoon mkn meggi je…haha…petang sket kami jalan2 sekitar pulau tioman nek bus shuttle hotel..tgkap gmbar, jln berdua ngan kekasih halal sy kat tepi pantai…seronok sgt..balik hotel, rehat n mandi bersiap tuk dinner plak…jd mlm 2 kami makan besar kot sbb dua dua kebulur x lunch…agak terperanjat la mkn berdua je smpai rm60.00.. mahal gak kan..;P xpe, mujur sedap…huhu…then kami balik hotel layan movie lagi…xtau da nk watpe…kt sini xde Bandar nk g jln2…mmg sesuai tuk honeymoon sbb sunyi je kot pekan die…
p/s : x dpt nk tunjuk gambar sbb sexy ;P gambar honeymoon hanye tuk tatapan kekasih halal sy…huhu






 Last day :
Kami da mls nk g mane2…just ajak mandi kat kolam renang je…huhu…kulit da sunburn nk mandi kat laut…then packing2 barang siap2 nk balik…sbb check out kul 3 ptg…


Activity : korang mungkin leh g spa tp sbb sy da g spa sblm kawen…jd sy rse xperlu la kot nk g spa kat sni…ape yg kami wat cume la activity laut…tp sape2 yg mungkin stay lame lg…leh g jungle trecking…tp kami malas sbb kami cume nk relax n habiskan mase berdua je…so romantic la bagi kami berdua tp bosan bagi readers yg bace entry ni…huhu…kejam kan...;P sape yg suka golf pn blh men kat cni…ade padang golf gak kat cni…korang blh gak sewa moto kat pekan ngan harga rm50/day n korang leh round2 kat sekitar pulau 2…best gak…plus romantic ;) klu rase nk abiskan mse dlm hotel ni, korang leh g gym…tp ape pekdahnye sy yg honeymoon nk g gym kan…haha.. kat dlm hotel ni pn ade game house..mcm2 game yg ade kat cni…tp kami x pergi pn…sbb kat kL pn byk game house kan…;P

Meh layan gambar sekitar resort 2…









Bg sy resort ni sgt best…layanan staff bagus, resort ni selesa sgt,kemudahan lengkap…bilik hotel pn cantik, kawasan bersih..sy bg 5 star kat Berjaya beach resort …

ok..till then...bye ;)

Wednesday, November 7, 2012

They Are Highly Not Recomended To All B2B

Salam bride 2 be…
Firstly nk mintak maaf kt readers sume…sbb kali ni entry luahan perasaan tntg sorang photog yg sgt menyakitkan ati…sy da lme bersabar…da 4 bln pn sy kawin, tp still x dpt lg album…sy x la kisah sgt album dpt lambat if hasil kerja 2 cntik…tp ni x, hasil kerja yg sy dpt tuk draft album ngan gambar x edit, gambar pn x cantik, gambar pn separuh2…gambar berarak atas red carpet xde, gambar pelamin full xde, pelamin sy yg 3 panel jd 1 panel je…da la tangkap gmbar  xcenter…menyakitkan ati je…bile sy mintak amend balik draft, n mintak balik 2nd draft album blh plak die ckp da proceed to print…what the hell…what the point he give me the draft tp trus proceed to print…ape yg paling menyakitkan ati die sgt x professional sbb da la dtg lambat mse wedding sy, mse nk bersiap nikah 2, x sampai2, jd sy terpaksa mintak my bro shoot…then suddenly came and  bring along his girlfriend…girlfriend die plak 2 xtau malu duk kat bilik pengantin cm la sy kenal die kan…really annoying nk berkepit ngan bf die yg merangkap photog sy 2…mmg x professional langsung bile sy dpt tau, sy dapat soft copy and found pic girlfriend die…I pay u not to shoot ur girlfriend pic…cm la pasni x blh shoot kan…sepanjang majlis sy plak yg kne tunggu die tangkap gambar sy …ntah kemana menghilang…nk makan beradap, sy yg kne panggil suh tangkap gambar…nak potong kek pn same…ni la masalahnye klu ko bawak gf time kerja kan…pas2  gambr outdoor pn 2 3 keping je kot…as compare photog yg sy menang dari contest 4 groom side plak sgt puas ati…wlpn xbayar tp sgt professional buat kerja, album dpt cpt – sebulan pas mjlis da dpt, xcm ni…4 bln pn masih xdpt…wlpn secara logiknye mereka mungkin blh tipu sy dpt album bese je ke…tp ni x, mereka bagi sy custom hard cover album + briefcase lagi…yg berbayar plak menyakitkan ati je… satu yg paling sy marah, mase majlis, die sibuk ngan payment die…I tell u , nk 70%  ok…sy sibuk ngan majlis die sibuk chase payment die, sy bayar gak 70% 2 ngan harapan die buat yg terbaik…until I write this entry, n even I already do the full payment…still don’t received the album…bile tanye, da pos…what the hell, 3 minggu kot ko ckp da pos tp x dpt2 lagi…ko pos dari planet Pluto ke yg lambat sgt sampai….huh….sy sgt sakit ati…that why, I will mention their name…they are from PHOTOLUSO…..so any bride to be….please do not hire them as ur OP….here are their FB…my photographer is IZZAT FROM PHOTOLUSO…yg kononnye berkerja ngan Ministry Of Moment…I don’t know either true or not but cerita nk gebang….hasil kerja pn cam sampah…I bet, u don’t deserve 2 work wif MOM if ur work like this…so please any bride 2 be….i’m highly not recommended 2 all of u…

Friday, October 26, 2012

Wedding Resepsi at Shah Alam

Salam my dear b2b....

Since sy da abis review pasal mjlis sblh sy...then, kite move tuk groom side plak...there is not much thing to say...just 1 entry je la...coz x byk yg sy terlibat secara langsung...
sy cume decide tuk pelamin, makeup n photog n baju je....
nmpak cm pentingkan dri je ek...hehe...
sbnarnye...sy xnk la nnt ade yg ckp sy ngada2 nk itu ini....demanding...
so...i leave it to FIL tuk decide ape pn...

Sbnarnye sy xde ambik 1 complete package dri mane2 bridal....
sume loose...firstly tuk baju sy ambik dri SYIKIN KADIR WEDDING PLANNER & SERVICES
ape yg sy blh ckp...sy mmg suke sgt dgn baju ni...1st tgk sy da jatuh ati...
so, sy sewa baju tuk bride n groom n full accessory dri bridal boutique ni ngan harga RM900...
plus kak syikin sgt baik...layan kami wlpn kami dtg without appointment...i thought just blh drop by cm bridal boutique len....hehe....kak syikin also makeup artis, harga die ambik start from RM 500...mmg cntik makeup die but unfortunately i cant afford to book her...;(
ok...jom tgk wedding dress n hand bouquet sy...






tuk pelamin sy ambik dri bridal boutique len...sorry, xde FB...sy just pergi je boutique die yg selang beberape kedai dri SYIKIN KADIR WEDDING PLANNER & SERVICES...
sy cri pelamin yg murah2 je...xde grand pn...ni la rupe pelamin sy 2...



Makeup

tuk makeup sy puas ati la walaupn sy xmampu nk hire makeup artis...hehe...
tp ok la jgk...makeup natural je...
die charge RM 200 tuk 1 sesi...ok la kan...
ni la rupenye pas da makeup...




blh contact die klu berminat ye...;)

Tuk photography...sy xde kua bugdet pn sbb sy ade menang contest wedding photograhy...
Seriously sy mmg sgt puas ati ngan gambar yg sy dpt...mmg cntik...
wlpn sy menang tnpe kuarkan sesen tp hasil yg sy terima sgt2 puas ati...
they r highly recommended...;)

do not hesitate to contact them ok ;)

thats all...review sy tuk mjlis perkahwinan sy for groom n bride side da pn settle...
pasni xtau nk tulis entry ape plak...hehe ;)

Thursday, October 25, 2012

Try to get Pregnant

Salam my b2b fren ;)

We already married for 4 month...but still waiting tuk mendapatkan anak...opkos la sume yg kawen menantikan kehadiran chaya mata kan...sy berusaha...selebihnye bergantung pada rezeki Allah...
now i'm try to used this to know my ovulation day since my period cycle x tetap...susah nk tau hari yg subur...wish me luck ;)
 



Thursday, October 18, 2012

Review Pengapit Yg Paling Cute

Review Pengapit yg Cute

This Entry is so special coz I luv them so much….mereka ialah anak buah sy…Damia liyana n Aisy Fattullah..mereka yg comel ini ialah pengapit comel sy aka flower girl sy… for them sy belikan sleeveless gaun tuk damia coz dia ni kalau panas die akan garu sana sini ( x comel la atas pelamin nnt)…bese la budak2 kan…so pilihan sleeveless sgt sesuai la, n suit for aisy...nmpak segak sgt…wlpn sy terpaksa mengorban duit ( agak mahal gak baju dorang ek-kalah baju dewasa ) tp sbb ke comellan itu, sy pejam la mata kua kan duit tuk mereka…hehe…for damia, sy siap wat kan DIY handbouquet lg…ikut tutorial dari mantan b2b intan…plus siap belikan die mini crown…owh…sungguh comelss….nk tgk ke comellan mereka si jantung ati sy….


See…comel kan…penyeri majlis sy  ;)

Wednesday, October 17, 2012

Review Doorgift


 Salam my dear b2b...

Arini kte review pasal doorgift plak la...lets start one by one...


Majlis Nikah

Untuk majlis nikah sy nak sesuatu yg Islamic skit…n I found something special which is personalize yassin…n I want to dedicate special to my beloved father yg kembali ke rahmatullah pd 16 december 2005…yes at first when I start survey vendor for personalize yassin…for me its quiet pricey which around RM 3.00 to RM 4.00…if I order for  100 pcs =  RM 300 to  RM 400…so I try my best to design the cover n print at local printing shop…then its just cost me RM 2.00 for 100 pcs…quiet good…I can save around RM100 to RM 200…yes maybe for other that is not a large amount but for me…it is…I do save a lot for my wedding…




Majlis Resepsi

VIP

VVIP bg sy bkn Dato Datin,YB atau sesape yg berpangkat…sy cume anak seorang guru je…tp VIP bg sy ialah FIL…bila da sebut VIP…mst la something special…so survey la dlm FB, internet…again sy sgt berminat ngan doorgift yg personalize…which I can put bride n groom name on it…to suit my budget, sy pilih tin…sy design cover n wrap…ikat ngan riben n glue pearl on top of it…and I put some chocolate inside…my version of VIP doorgift…then my aunt plak sponsor bakul yg die DIY dri suratkabar, so sy letak gift 2 dlm bakul n put coklat chip cookies cm tetamu bese plus mineral water…rupenye ramai yg berminat ngan bakul 2 tp since limited to family pengantin je…ramai la yg gigit jari…hehe….ni pn mujur sy ade simpn 1 tuk kenangan…




Other Guest

Tuk tetamu bese sy bg candy jar yg sy letak coklat M&M…comel sbb colorful kan…sy beli candy jar kat nilai 3 ngan harga RM0.80 sebiji..tp sy rse skang da murah…RM0.60 pn da blh dpt…sy bagi skali ngan biskut coklat chip..sy beli plastic, letak doily paper,letak biskut coklat chip then ikat ngan TQ tag yg sy design cm entry sblm ni…sy bg skali ngan mineral cup sbb kang tercekik plak mkn biskut xde air…lol…letak sume dlm non-woven bag  a.k.a beg kain kitar semula 2…siap la sume..senang je sbb my mum yg bungkus biskut coklat chip 2 sorang2…hehe…by now mse tulis entry ni, I wonder how she manage 2 do it by herself  for 1000pcs…kagum…;) thanx mum…luv u so much…





Kids

For kids sy sediakan something special also…coz I luv kid so much…they are cute…so untuk mengelakkan mereka berkejaran lari mse mjlis sy berlangsung sy berikan mereka coloring book which I design n anta print…plus I put 1 crayon inside…sy x gemar sgt berikan gula2 pada mereka…xsihat kan…jd bila ade coloring book at least blh  menambahkan kekreatifan mereka…logic x alasan tu?? Hehe…sy dpt idea ni dr wedding omputeh…sy rase cool…jimat jgk…cost me only RM 0.30 for book n RM 0.50 for crayon…seronok tgk si comel ni mewarna mse mjlis sy berlansung…so cute ;)


Saturday, September 29, 2012

Review DIY thingy


Review Candy Buffet
Candy Buffet ni sy sediakan sje suke2 sbb comel…sy cume letakkan beberape jenis gula2 yg simple…no chocolate fountain segala…sbb xde budget tuk 2…tp still nk ade candy buffet..budget sy beli gula2 xsilap sy less than RM 100…just suke tgk kecomelan candy buffet ngan warna warni 2…licin abis so, ni version candy buffet sy…if ade budget lbh, sy teringin nk ade chocolate fountain…mungkin mse cukur cambul/aqiqah anak nnt blh wat kot…hehe ;) 

 
Review Guest Book
Guest book sy simple je…sy DIY sendri…jimat sket…dasar cheapskate…haha…firstly sy design inlay gne word je…cri border yg cntik2 kat dlm google…design sket…print out dlm colorful paper…then hantar binding hard cover…sy wat skali mse nak bind hard cover tuk project akhir sy…idea pn dpt dri situ…skali keje je…senang je kan…then bile da siap sy tgk cm simple sgt…then sy gunting lace lebihan dri wat patching lace baju tuk family sy…sy pn tampal la sket kat atas guest book 2…cm cantik plak…hehehe…ok…jm tgk gmbar guest book sy ni…




Review Walkway

Sy teringin sgt nk ade walkway ni since sy nak sgt wedding dress yg ade train…ble berjlan atas carpet merah…nmpak la cantik kan…blh feeling princess kan…bese org wat carpet ni wat kat dewan ke atau tmpat yg bertutup la…tp sy wat kat umah…still nk ade carpet merah…ok la kan…jnji dpt..hehe…lg sekali sy meyusahkan adik  cri karpet merah tuk sy…sori bro dpt kakak yg fussy cmni..actually my bro work at interior design shop…so dpt la karpet murah sket kan…sy decide tuk DIY je walkway ni…sy letak capet merah ni dri rumah menuju ke meja beradap kat bwh khemah…ade la dlm 40 kaki panjang carpet merah ni..so tuk walkway sy berminat sgt ngan lantern…sy mintak tlg b2b kirim beli lantern dri die kat basket shop KL…die post kat sy…3 warna putih,3 lg warna biru…cantik sgt…then, sy beli kain kat kedai kain biasa warna biru-putih letak kat kiri kanan…gantung lantern selang seli warna,berbeza ketinggian..effect nmpak penuh…sy selang seli kan ngan bebola yg beli tuk letak tepi bantal hantaran mse tunang…recycle je…hehe…siap la walkway sy…ni la rupanye walkway sy ni…xla vogue pn…tp puas ati sbb DIY sendri…flower stand  tu sebenarnye kat tepi pelamin tp sbb sy rse crowded sgt coz sy da request tuk ade stand chandelier kat kiri kanan…jd sy nmpak cm crowded bile ade flower stand  lg…since dorang bg jgk flower stand 2, sy pn letak la kat walkway…so…ni la walkway sy…;)

 
  

Saturday, September 22, 2012

Review Vendor


Review Vendor
Salam Dear…
Review vendor ni sy khas kan sbg ucapan terima kasih sbb jd sebahagian dri tenaga besar yg menjayakan mjlis sy…tnpa kerja mereka, xdela pelamin, xde la jamuan n sebagainya…so entry sy khas tuk mereka2 yg byk membantu sy…lets start one by one

Pelamin, Baju Resepsi, Makeup n Meja Beradap
This is the most part I like…vendor ni butik perkahwinan yg kecil je…don’t expect me to spend more just to have grand wedding…somehow, ade yg x percaya package yg sy ambik ni less than 2k…most bridal boutique package start from rm2k…but mine the package is rm1450.00…sy dpt pelamin 3panel which is consist of 2 oval and 1 box panel, meja beradap 1 box panel, 1 baju sanding baru, 2kali makeup..its is highly recommended…pelamin sgt cntik…owner xberkira pn ngan customer…ape yg sy mintak sume die provide tnpe extra charge…I want giant evafoam flower, chandelier stand, 3 panel dais…pengantin giler kuasa mmg cmni…byr murah tp demand…haha…tp sy anggp sbg rezeki la…mostly tuk bju baru mane2 butik perkahwinan akan charge harga bju baru lain kan…but 4 me, rezeki la kan sbb 1 week before dorang ade festival pengantin..dorang wat bju baru tuk fashion show…so, sy customer 1st yg pakai bju ..and just nice pd badan sy…at first mmg sy da try baju lain..tp suami x berkenan baju lelaki dia yg ade coat kat luar…he want Nehru suit…so, owner ask me to come again…believe me..i just fitting the dress 3 days before n the meanwhile I pray hard it turn out well…mmg xpernah dibuat org la kan…klu la xelok…cmne nk cri bju lain dlm mse 3 ari sblm mjlis…that’s why I said, I’m just lucky n bersyukur atas rezeki-Nya…ok…jom layan hasil kerja dorang…

 i luv the giant eva foam 2...;)



 baju sanding full

 gambar pelamin full xde...yg ni je penuh sket...hehe ;P


 one panel for meja beradap ;)



Catering
For catering sy xde masalah sbb sy serahkan sume pd my luvly mum…she know the best…sy gunakan catering yg same kakak sy gunakan mase mjlis perkahwinan die..sbb kami xde masalah sblm ni..jadi da ade kepercayaan kat situ…catering makanan sedap…makanan pn cukup sume, xterlalu membazir…harga pn affordable rm7.00 seorang..menu plak nasi beriani, ayam masak merah, daging masak beriani, acar buah, dalca n buah…

Khemah
Same as catering…I leave it to mum and she got some friend that have canopy business…so deal..i just
ask  to have full white canopy mean all skirting white in color, all chair cover…the special is I got very good price …rm1000.00 for 5 arabian canopy  complete with curtain with 18 round table complete with cover and flower as centerpiece in each table and all chair cover…really good bargain…how lucky I’m…rezeki-NYA



Deejay

For Deejay…my sis manage to get one…but sgt2 teruk…really frustrated… she suppose to setup and check all their equipment in well condition…I mean test everything all the cd, a day before at least…ni tak…da la setup lambat… actually I want maher zain song  just after nikah done…but none…she just came n baru nak setup sume…around 12 o’clock my sis ask me whether I got some song in my lappy…I ask why…then she said all cd cannot play…how come…sgt geram…u know how I feel…geram sgt…tp sy da nak start makeup…xde mase nk marah pn…just let my sis choose the song…the rest I don’t really hear the song all day long…


Videographer
Videographer ni sy dpt kan dri abg ipar sy…die tlg crikan…at first, I don’t have any budget to have videographer…but I really want video during nikah…so I ask my BIL to find cheaper one…he manage to get but the videographer normally took for 1day…OMG at first I thought maybe xde rezeki…tp die offer RM450 for nikah n sanding coverage…really fit my budget…so deal…n the videographer also really punctual n he help me to setup the nikah place…where to put hantaran, where the groom n tok kadi should sit…FYI I did nikah at home n it must be crowded..but still it could fit nicely…puas ati…x sabar nk tgk hasil kerja die..


HVC CREATIVE SELECTION : 0137239356

Photographer

I choose Photoluso..they r not a big name…what can I say I just choose what I afford of..it suit my budget n hasil kerja dorang memuaskan ati sy…if anyone interested with their work…here is their FB…do contact them…;) can’t wait to see my album..Suppose it take 1-2 month..


thats all 4 today...c 4 the next entry ok ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...