tab

PhotobucketPhotobucket PhotobucketPhotobucket Photobucket

Friday, October 26, 2012

Wedding Resepsi at Shah Alam

Salam my dear b2b....

Since sy da abis review pasal mjlis sblh sy...then, kite move tuk groom side plak...there is not much thing to say...just 1 entry je la...coz x byk yg sy terlibat secara langsung...
sy cume decide tuk pelamin, makeup n photog n baju je....
nmpak cm pentingkan dri je ek...hehe...
sbnarnye...sy xnk la nnt ade yg ckp sy ngada2 nk itu ini....demanding...
so...i leave it to FIL tuk decide ape pn...

Sbnarnye sy xde ambik 1 complete package dri mane2 bridal....
sume loose...firstly tuk baju sy ambik dri SYIKIN KADIR WEDDING PLANNER & SERVICES
ape yg sy blh ckp...sy mmg suke sgt dgn baju ni...1st tgk sy da jatuh ati...
so, sy sewa baju tuk bride n groom n full accessory dri bridal boutique ni ngan harga RM900...
plus kak syikin sgt baik...layan kami wlpn kami dtg without appointment...i thought just blh drop by cm bridal boutique len....hehe....kak syikin also makeup artis, harga die ambik start from RM 500...mmg cntik makeup die but unfortunately i cant afford to book her...;(
ok...jom tgk wedding dress n hand bouquet sy...






tuk pelamin sy ambik dri bridal boutique len...sorry, xde FB...sy just pergi je boutique die yg selang beberape kedai dri SYIKIN KADIR WEDDING PLANNER & SERVICES...
sy cri pelamin yg murah2 je...xde grand pn...ni la rupe pelamin sy 2...



Makeup

tuk makeup sy puas ati la walaupn sy xmampu nk hire makeup artis...hehe...
tp ok la jgk...makeup natural je...
die charge RM 200 tuk 1 sesi...ok la kan...
ni la rupenye pas da makeup...




blh contact die klu berminat ye...;)

Tuk photography...sy xde kua bugdet pn sbb sy ade menang contest wedding photograhy...
Seriously sy mmg sgt puas ati ngan gambar yg sy dpt...mmg cntik...
wlpn sy menang tnpe kuarkan sesen tp hasil yg sy terima sgt2 puas ati...
they r highly recommended...;)

do not hesitate to contact them ok ;)

thats all...review sy tuk mjlis perkahwinan sy for groom n bride side da pn settle...
pasni xtau nk tulis entry ape plak...hehe ;)

Thursday, October 25, 2012

Try to get Pregnant

Salam my b2b fren ;)

We already married for 4 month...but still waiting tuk mendapatkan anak...opkos la sume yg kawen menantikan kehadiran chaya mata kan...sy berusaha...selebihnye bergantung pada rezeki Allah...
now i'm try to used this to know my ovulation day since my period cycle x tetap...susah nk tau hari yg subur...wish me luck ;)
 



Thursday, October 18, 2012

Review Pengapit Yg Paling Cute

Review Pengapit yg Cute

This Entry is so special coz I luv them so much….mereka ialah anak buah sy…Damia liyana n Aisy Fattullah..mereka yg comel ini ialah pengapit comel sy aka flower girl sy… for them sy belikan sleeveless gaun tuk damia coz dia ni kalau panas die akan garu sana sini ( x comel la atas pelamin nnt)…bese la budak2 kan…so pilihan sleeveless sgt sesuai la, n suit for aisy...nmpak segak sgt…wlpn sy terpaksa mengorban duit ( agak mahal gak baju dorang ek-kalah baju dewasa ) tp sbb ke comellan itu, sy pejam la mata kua kan duit tuk mereka…hehe…for damia, sy siap wat kan DIY handbouquet lg…ikut tutorial dari mantan b2b intan…plus siap belikan die mini crown…owh…sungguh comelss….nk tgk ke comellan mereka si jantung ati sy….


See…comel kan…penyeri majlis sy  ;)

Wednesday, October 17, 2012

Review Doorgift


 Salam my dear b2b...

Arini kte review pasal doorgift plak la...lets start one by one...


Majlis Nikah

Untuk majlis nikah sy nak sesuatu yg Islamic skit…n I found something special which is personalize yassin…n I want to dedicate special to my beloved father yg kembali ke rahmatullah pd 16 december 2005…yes at first when I start survey vendor for personalize yassin…for me its quiet pricey which around RM 3.00 to RM 4.00…if I order for  100 pcs =  RM 300 to  RM 400…so I try my best to design the cover n print at local printing shop…then its just cost me RM 2.00 for 100 pcs…quiet good…I can save around RM100 to RM 200…yes maybe for other that is not a large amount but for me…it is…I do save a lot for my wedding…




Majlis Resepsi

VIP

VVIP bg sy bkn Dato Datin,YB atau sesape yg berpangkat…sy cume anak seorang guru je…tp VIP bg sy ialah FIL…bila da sebut VIP…mst la something special…so survey la dlm FB, internet…again sy sgt berminat ngan doorgift yg personalize…which I can put bride n groom name on it…to suit my budget, sy pilih tin…sy design cover n wrap…ikat ngan riben n glue pearl on top of it…and I put some chocolate inside…my version of VIP doorgift…then my aunt plak sponsor bakul yg die DIY dri suratkabar, so sy letak gift 2 dlm bakul n put coklat chip cookies cm tetamu bese plus mineral water…rupenye ramai yg berminat ngan bakul 2 tp since limited to family pengantin je…ramai la yg gigit jari…hehe….ni pn mujur sy ade simpn 1 tuk kenangan…




Other Guest

Tuk tetamu bese sy bg candy jar yg sy letak coklat M&M…comel sbb colorful kan…sy beli candy jar kat nilai 3 ngan harga RM0.80 sebiji..tp sy rse skang da murah…RM0.60 pn da blh dpt…sy bagi skali ngan biskut coklat chip..sy beli plastic, letak doily paper,letak biskut coklat chip then ikat ngan TQ tag yg sy design cm entry sblm ni…sy bg skali ngan mineral cup sbb kang tercekik plak mkn biskut xde air…lol…letak sume dlm non-woven bag  a.k.a beg kain kitar semula 2…siap la sume..senang je sbb my mum yg bungkus biskut coklat chip 2 sorang2…hehe…by now mse tulis entry ni, I wonder how she manage 2 do it by herself  for 1000pcs…kagum…;) thanx mum…luv u so much…





Kids

For kids sy sediakan something special also…coz I luv kid so much…they are cute…so untuk mengelakkan mereka berkejaran lari mse mjlis sy berlangsung sy berikan mereka coloring book which I design n anta print…plus I put 1 crayon inside…sy x gemar sgt berikan gula2 pada mereka…xsihat kan…jd bila ade coloring book at least blh  menambahkan kekreatifan mereka…logic x alasan tu?? Hehe…sy dpt idea ni dr wedding omputeh…sy rase cool…jimat jgk…cost me only RM 0.30 for book n RM 0.50 for crayon…seronok tgk si comel ni mewarna mse mjlis sy berlansung…so cute ;)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...